Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Ο καφές τιμή δεν έχει


kafes, timi kafe, krisi
Κρίση, ναι, χρήματα όχι, όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα, άλλοι περισσότερα και άλλοι λιγότερα.
Περπατώντας σήμερα το πρωί συνειδητοποίησα ένα «καλό» που έχει φέρει  κρίση.  Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι έχει πέσει η τιμή του καφέ στο χέρι.

Κάνοντας μία βόλτα στις γειτονιές και στα μαγαζιά που δίνουν καφέ στο χέρι, βομβαρδίζεσαι από τις προσφορές τους.  Καφές με τυρόπιτα, καφές με νερό, καφές γύρω στο 1,50 €. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι πριν από πολύ λίγο καιρό ο καπουτσίνο είτε κρύος είτε ζεστός έκανε γύρω στα 3 € και συνεχώς ανέβαινε, αντιβαίνοντας τους κανόνες της οικονομίας που λένε ότι όσο ανεβαίνει η ζήτηση και ο ανταγωνισμός, η τιμή πέφτει...

Πόσο κέρδος μπορεί να έβγαζαν μερικοί!  Σίγουρα και τώρα με το 1,50 € εξακολουθούν και βγάζουν κέρδος. Όλοι έχουμε συζητήσει ή ακούσει πόσο κοστίζει σε ένα κατάστημα να φτιάξει μία κούπα καφέ.

Αλλά δεν παύει η μείωση της τιμής του να είναι ένα καλό σημάδι. Ας ελπίσουμε βέβαια ότι θα κατέβει και άλλο και ότι το παράδειγμα αυτό θα το ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα. Και γιατί όχι να γίνει και ένα παράδειγμα για την γενικότερη οικονομία. Δεν μπορεί να μειώνονται οι μισθοί και να αυξάνονται όλα τα υπόλοιπα από φόρους μέχρι είδη πρώτης ανάγκης όπως είναι το ρεύμα. Να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά να μειωθούν και όλα τα υπόλοιπα.

Κρίνοντας από τον εαυτό μου παίρνω πιο εύκολα καφέ σήμερα από ότι παλαιοτέρα και αν αυτό ισχύει και για άλλους πολύ πιθανό το κατάστημα να βγάζει και περισσότερο κέρδος! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.