Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑΣ


Δε μου αρέσουν οι διαφημίσεις. Δε θα μπω σε αναλύσεις υπερκαταναλωτισμού και χειραγώγησης του κοινού, εξάλλου πιστεύω πως κανείς δε μπορεί να σε επηρεάσει αν δεν τον αφήσεις εσύ ο ίδιος. Πρέπει να υπάρχουν. Απλά τις βαριέμαι. Συνήθως με εκνευρίζουν γιατί διακόπτουν αυτό που βλέπω στη τηλεόραση με ενδιαφέρον, άλλες φορές πάλι πιάνω τον εαυτό μου να κοιτάει την οθόνη αλλά να μην παρακολουθώ τι βλέπω. Απλά περιμένω να τελειώσουν. Φαντάζομαι όλοι λίγο πολύ το ίδιο κάνουμε.

Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μια φορά στο τόσο εμφανίζονται διαφημιστικά στη τηλεόραση τα οποία είναι αναπάντεχα επιτυχημένα. Σε κάνουν να γελάς, και το καταπληκτικό είναι πως μέσα σε ελάχιστες ώρες ακούς από παντού τις ατάκες τους να βγαίνουν από τα στόματα ανθρώπων όλων των ηλικιών!


Κάτι ανάλογο συνέβη και με τα διαφημιστικά σποτ δύο εταιριών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες οφείλω να παραδεχτώ πως ξεχειλίζουν από ταλέντο και χιούμορ. Ίσως αυτά να είναι και τα συστατικά για μία πετυχημένη διαφήμιση. Ο πρόεδρος-αγαπούλας και ο ομορφά(αααααα)ντρας κατάφεραν -και δικαίως- να γίνουν αντικείμενο συζήτησης και όχι μόνο. Στο you tube τα views των δύο σποτ είναι πολλές χιλιάδες και είμαι σίγουρη πως όταν τις πετυχαίνουμε στην τηλεόραση διακόπτουμε ό,τι κι αν κάνουμε για να τις παρακολουθήσουμε.

Αξίζει να αναφερθούμε και στα ονόματα των 2 πρωταγωνιστών που "μας έχουν πάρει τα μυαλά". Ο λατρεμένος πρόεδρος ακούει στο όνομα Τάκης Σπυριδάκης και μάλιστα είναι γνωστός και από τις συμμετοχές του στο πρώτο "Λούφα και παραλλαγή" του 1984,αλλά και στο sequel "Σειρήνες στο Αιγαίο". Είναι απόφοιτος του Εθνικού θεάτρου και έχει πολλές ταινίες στο ενεργητικό του.
Όσο για το συμπαθητικό κυριούλη που φτιάχνει hot dog δεν είναι άλλος από τον Μανώλη Μαυροματάκη, ηθοποιό και σκηνοθέτη παραστάσεων στο Εθνικό Θέατρο. Έχει υποδυθεί ακόμα και τον Αλέξη Ζορμπά στο Εθνικό.
Και κάπου εδώ αναρωτιέμαι πάλι για τη μεγάλη δύναμη της τηλεόρασης. Πρόκειται για δύο ηθοποιούς με αξιοθαύμαστα βιογραφικά και με εξαιρετικές δουλειές στο ενεργητικό τους, οι οποίοι όμως έγιναν ευρέως γνωστοί -αν όχι διάσημοι- από μονόλεπτα διαφημιστικά σποτ.
υ.γ. Εγώ πάντως άργησα να παρατηρήσω το διαφημιζόμενο προϊόν σε αυτές τις δύο περιπτώσεις. Απολαμβάνω τους ηθοποιούς και ξεχνάω να παρατηρήσω όλα τ'άλλα. Αλήθεια, σ' αυτήν την περίπτωση είναι πετυχημένη η διαφήμιση ή όχι;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.