Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Ποιος είπε ότι δεν κάνει και καφέ.


kafeteria pou sixronizete me iphone
Οι εποχές έχουν αλλάξει σίγουρα. Tρέχουμε με αλματώδεις ρυθμούς. Η τεχνολογία έχει μπει τόσο πολύ στη ζωή μας που δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα χωρίς αυτήν. Μπορεί κανείς να φανταστεί πως θα ήταν μία ημέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα? Από απλά πράγματα μέχρι και ποιο σημαντικά, από το πρωινό ζεστό μπάνιο μέχρι το επείγων email που πρέπει να στείλουμε για να κλείσουμε μία συμφωνία στο γραφείο. Και αν πια το ηλεκτρικό ρεύμα θεωρείται προϊόν πρώτης ανάγκης. Τι έχουμε να πούμε για το κινητό? Κάτι που πριν από μερικά χρόνια ήταν είδος πολυτελείας για λίγους, αγοράζεται τώρα σωρηδόν ως χριστουγεννιάτικο δώρο ακόμα και για παιδιά 10 και 13 ετών. 
Μα που έχουν πάει αυτά τα παιχνίδια...

Μια μέρα είχα ξεχάσει το κινητό μου και αγχώθηκα για το πώς έπρεπε να ενημερώσω όλους ότι δεν είχα κινητό, λίγο σουρεαλιστικό αλλά....


Εξάρτηση από την τεχνολογία και τα καλούδια της, εξάρτηση όμως και από τον πρωινό καφέ. Είμαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να λειτουργήσουν αν δεν πιουν μια γουλιά καφέ το πρωί. Δεν με ενδιαφέρει τόσο ο απογευματινός/βραδινός καφές. Μόνο ο πρωινός. Με κάθε πρώτη γουλιά καφέ αισθάνομαι πραγματικά ότι ανοίγει το μάτι μου.

Τώρα πως κολλάει ο καφές με το κινητό, θα εξηγήσω αμέσως :

Η Top Brewer καφετέρια, με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η οποία μπορεί να συγχρονιστεί με το iphone και να σας φτιάξει τον καφέ της αρεσκείας σας. Η καφετέρια έχει καταπληκτικό desing αφού θα προεξέχει μία βρύση στον πάγκο της κουζίνας, το υπόλοιπο σύστημα βρίσκεται υπογείως.
Καφές, γάλα, σοκολάτα, γίνονται από την οθόνη του κινητού.
Για να μην παρεξηγούμαστε το φλιτζάνι πρέπει να το βάλουμε εμείς.....

Καλά όλα αυτά, αλλά ως λάτρης του καφές και ιδίως του ελληνικού καφέ (σε μεγάλη κούπα) δεν μπορώ να ξεχάσω το μεράκι του να φτιάχνεις τον καφέ.
Λίγο νερό στο μπρίκι, πρώτα βάζω την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα με το νερό, και μετά τον καφέ. Λίγο ανακάτεμα και περιμένουμε να φουσκώσει  2 φορές.
Και αν το ψήσεις και στο τζάκι, για όσους διαθέτουν, απίστευτη γεύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.